neděle 8. dubna 2007

Letošní první cyklogeovýlet

Dnes konečně nadešel ten čas a my vyrazili na první letošní cyklovýlet spojený s odlovem několika kešek. Trasu jsem vybral následující: Lesná (keš U startu Muldy) - Panská Lícha - Bílovice nad Svitavou - Adamov - lesem směr Olomučany: keše Podzimní listí, Památník Hradské cesty, Machův památník, Pomník L. Grabnera - sjezd dolů po silnici zpět na Adamov - Bílovice - Panská Lícha - Brno (Kociánka) a domů:-)
Trocha statistiky: 56,9km, průměrná rychlost 14,2 km/h, maximální (moje) 56,7 km/h, čas jízdy 4 hodiny, celkový čas výletu: od 13hodin do 19,50hod.

Tolik strohý výčet. Počasí sice nebylo úplně ideální, foukalo a ve stínu bylo chladno, ale to nás nemohlo odradit.
K první keši to nebyl problém. Sice jsme museli vyšlápnout údolíčko, v jehož horní části keš leží, ale co se dalo dělat. Zalogovali jsme a pokračovali dál směrem Panská lícha. Je to opravdu kásné místo. Kdo zde nebyl, vřele doporučuji. Takový balzám na duši hned za Brnem.




Pokračovali jsme polní cestou mezi koňskými výběhy směrem do Bílovic. Je to pohodová zkratka a celá lehce z kopce, takže paráda. Profrčeli jsme Bílovice a směřovali na Adamov. Cesta je teď v dobrém stavu, takže se jelo příjemně. Kousek za Adamovem na silnici ve směru na Josefov je odbočka doleva (viz mapka), která vede přímo ke keši Podzimní listí. Jak je ale z mapy patrné, není to cesta snadná. Ale výhled je z ní pěkný. U keše jsme strávili asi 40 minut. Neměli jsme s sebou žádné vybavení, které by nám odlov zjednodušilo. Už z logů bylo zřejmé, že to nebude keš ve stylu drive-in. Když jsem viděl kam se musíme dostat (resp. já, protože Míšu bych tam neposlal a ona sama souhlasila), nebyl jsem si jistý, zda keš zdoláme. Ale to by bylo, aby tam hasič nevylezl:-) Nedopustil jsem takovou ostudu a vyškrábal se pro ni. Byl to opravdu parádní zážitek i pocit. Je dobře, že jsou i takové keše, na které nemusí být člověk jaderný fyzik:-) Odlov sledovala z povzdálí skupinka postarších mudlů, kteří si zde opékali. Ale pochybuji, že by tím bylo místo ohroženo.


Pokračovali jsme dál směrem ke keškám ze série pomníků. Jejich jména jsem uvedl výše. Byly to snadné úlovky, ale na pěkných místech, takže určitě můžeme doporučit. Pro cyklisty jak dělané. Od dnešní poslední (Grabnerovy) keše jsme se vraceli po silnici na Josefov a Adamov. Na konci Bílovic jsme zasedli v hospůdce Pod starou hruškou. Bylo to tam moc fajn, ideál pro cyklisty. Opět doporučuji. Následoval poměrně rychlý návrat domů a zasloužený odpočinek. Dnes jsme odlovili 75. keš. Co zítra? :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat