středa 29. srpna 2007

Pohled do zákulisí příprav

Jsem si řekl, že zde tu a tam zmíním nějaký postřeh z příprav našeho Eventu, resp. multicache. Vzhledem k tomu, že jde o první event, který pořádáme, nevyhneme se při přípravách některým špatným krokům. Jsou to vesměs detaily, ale třeba to některým nováčkům nebo méně zkušeným pomůže.
Náš event Hasičská cache je v zásadě normální multicache. Jako taková bude také po konci eventu, tj. nejspíš již 16.9. publikována. Účastníci eventu se zalogují po publikaci multicache. Jeden z účastníků si také připíše FTF. Ale je docela možné, že se jich u finalky sejde hned několik.

1/ V listingu eventu je datum 22.8. Když jsem vyplňoval formulář pro publikaci cache, zkoušel jsem tam dát datum eventu, tj. 14.9. ale nedovolilo mi to napsat datum z budoucnosti. Možná jsem někde dělal chybu, ale snad to není takový problém --- Problém vyřešil reviewer a datum je již správné.
2/ Event se liší od multicache tzv. nočním výjezdem. Účastníci budou kontaktováni skrz mobil a bude jim oznámen cíl výjezdu, resp. souřadnice, ze kterých budou pokračovat dál. Výjezd bude v nočních hodinách. Budou informováni intervalově, ale časový náskok nikoho nezvýhodní. To byl jeden z problémů, kterého jsme se báli. V podstatě jsme mohli zavolat všem naráz, ale pak by to byla noční honička a davové šílenství:-) My jsme řekli NE.
Podrobnější informace obdrží účastníci mailem.
3/ jednu ze stage jsme měli fakt super, ale když jsme se na místo vrátili po dešti, zjistili jsme, že se ze suchého koryta stal slušný potok, resp. bahniště plné odpadků. To je opravdu škoda. Chtěli jsme, aby lovci museli vytáhnout z dutého pařezu hlubokého cca 1 metr, krabičku. My jsme si to náhodou vyzkoušeli, protože mi tam ta potvora fakt spadla. Naštěstí jsme si poradili a dostali ji ven. Tak jsme chtěli stejný úkol pro ostatní, ale vzhledem k tomu bordýlku okolo to odpadá.
4/ U každé stage jsme již byli minimálně třikrát a pořád je co řešit. Momentálně už se zdá, že je vše ok, ale zase se ukázala další zajímavá varianta. Pořád se snažíme systém zdokonalit. Času je dost.
5/ Chtěl jsem do úkolů prosadit co nejvíc fyzických zkoušek, ale ukázalo se to celkem nerálné. Proto se fyzicky zdatnější jedinci nabaží spíš u noční akce, zatímco samotný denní lov bude spíš teoretický.
6/Na konci proběhne setkání všech lovců. Mám domluvenou jednu zajímavou exkurzi. Doufám, že to nepadne:-)
7/Účastníkům eventu, potažmo lovcům multiny jako takové, doporučujeme zvýšit před lovem zájem o požární ochranu. Jistě se to bude hodit:-) Ikdyž pan Google je všemocný že?! No uvidíme...
8/ Zřejmě už jsme propadli totální paranoie, protože už i řešíme takovou kravinu, jestli mají všichni účastníci přístup k netu. To je snad samozřejmá věc!!!!
9/ Dnes jsme se zase věnovali přípravě noční akce. Pořád je co vymýšlet. Stavili jsme se v OBI, protože když nevíte co by ... Je to velmi inspirující obchod pro geocachery. Co si jiní kupují na prádlo, my kupujem na kešky apd. Smysl a význam některých věcí tak dostává další tváře. Mnohdy se ukazují věci bytí velmi multifunkční. Doporučujeme
10/ Tak už se nám to blíží. Přípravy vrcholí. Trošku nám to komplikuje ta domluvená hasičská exkurze, protože jsme v tomto směru časově limitovaní. Prostě tam máme být v určitou dobu a není to doba uplně vyhovující, ale nějak se s tím poperem.
11/ mojí drahé polovičce klekl počítač (a už nevstal) takže další problém:-) ale můj zatím funguje, takže nic hrozného se neděje.
12/ tak Míšin počítač opět povstal a zdá se že funguje, což je fajn.
13/ jestli bude v noci z pátku na sobotu deštivo, tak by noční akce mohla být docela zajímavá. Doporučujeme oblečení ve kterém se můžete zasvinit:-) a pevnou obuv!
14/ tak jsem si před chvílí znovu prošel noční trať. Snad to nebude žádný propadák:-) V jednu chvíli je třeba dávat si pozor na oči. Ale to je v noci v lese asi vždycky že...


Žádné komentáře:

Okomentovat